Bröd med rågmjöl recept

40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
33 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. 2½ dl grovt rågmjöl. 1 dl linfrön. 1 dl solrosfrön. 2 tsk brödkryddor
40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
4 Spara
Grovt snabbröd

Grovt snabbröd

Sätt ugnen på 200°C. Grovhacka den torkade frukten och nötterna. Lägg dessa i en bunke med det varma vattnet för att mjukas upp
20 Spara
Grovt bröd

Grovt bröd

Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. 1 dl grovt rågmjöl. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet
14 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
10 Spara
Stinas Bröd

Stinas Bröd

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
7 Spara
Godaste brödet!

Godaste brödet!

2 dl rågmjöl. 1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar
6 Spara
Grovt bröd

Grovt bröd

Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen. Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. 5 dl rågmjöl
3 Spara
Bästa brödet

Bästa brödet

Lägg dem på tvären i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Lägg rågkross och rågmjöl i en bunke och häll kokande vatten över
2 Spara
Roligt Bröd från tråkig Limpa

Roligt Bröd från tråkig Limpa

"Rebecca Ferguson med låten I Hope". Hur gör man tråkigt bröd intressant och roligt. med en twist. Lös upp jästen i en bunke med vatten-yoghurt blandningen och rör sen in vetemjölsblandningen tills det liknar pankakssmet
2 Spara
Bröd

Bröd

Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt och mjölsorterna. Arbeta degen tills den är smidig - ca 5 minuter med assistent eller ca10 minuter för hand
2 Spara
Maria Bröd

Maria Bröd

Obs. sätts in i kall ugn. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även Bikabonatet, för att det ska bli jämt blandat
Sökförslag och sidor