Bröd grovt rågmjöl recept

9 Spara
Gott och nyttigt bröd

Gott och nyttigt bröd

Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade). 1 dl grovt rågmjöl. 2 dl grovt hackade valnötter. 1 dl hackade torkade aprikoser eller 1 dl lingonsylt ( jag brukar använda torkade aprikoser)
40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
6 Spara
Grovt bröd

Grovt bröd

Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. Lös jästen i vattnet, rör ned alla andra ingredienser. Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen
40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
32 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
14 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. 5 dl extra grovt rågmjöl
11 Spara
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
8 Spara
Stinas Bröd

Stinas Bröd

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
6 Spara
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

500 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap, jag tog dock mörk sirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön eller havregryn till garneringGör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. 125 gram grovt rågmjöl
Sökförslag och sidor