Bröd grovt rågmjöl recept

40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
6 Spara
Grovt bröd

Grovt bröd

Lägg smeten i den bröade formen, strö lite rågmjöl på toppen och tryck ned smeten i formen. Smörj och bröa en 2 l form med rågmjöl. 5 dl rågmjöl
83 Spara
Grova frallor

Grova frallor

Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Dra bort från plattan och rör ner 4 dl kallt vatten, olja, sirap och salt
61 Spara
Enklaste brödet

Enklaste brödet

Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
4 Spara
Grovt snabbröd

Grovt snabbröd

Sätt ugnen på 200°C. Grovhacka den torkade frukten och nötterna. Lägg dessa i en bunke med det varma vattnet för att mjukas upp
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
40 Spara
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
36 Spara
Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Grovt rågbröd med kummin och fänkål

Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. "Grovt rågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke. 5 dl grovt rågmjöl
33 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten
14 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
13 Spara
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Fint rågmjöl. Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm i diameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper i cirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden i mitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
10 Spara
Stinas Bröd

Stinas Bröd

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
9 Spara
Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Häll på resten av degspadet och tillsätt salt och brödsirap. Arbeta in rågmjölet. När du använder varmluftsfunktion så kan du grädda bröden i flera våningar i ugnen samtidigt (som på bilden)
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
6 Spara
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar
Sökförslag och sidor