*Det är alltså frågan om fläskkarré som vi kört i varmröken tills den bokstavligen faller sönder. Fläsk och grejer med inspiration från Lisa 300 g varmrökt, välkryddad, sönderfallande mör fläskkarré från frysen 0,5 dl torkade räkor lite olja en skvätt soja (en matsked eller två) en lite mindre skvätt fisksås 2 tsk chiliflingor 200 g tofu (i det här fallet marinerad i tamari) en rejäl näve limebasilika en något mindre näve torkad thaibasilika som blötlagts kanske två matskedar turistimporterad kokosnötssocker** nudlar och pak choi. Hacka sönder karrén och räkorna i små, små, små bitar 3. Fräs karré och räkor i olja fem minuter eller så 4
Vitlök & SvartvinbärsbräseradPepparkarré. Detta är ett enkelt och gott Karrérecept. 1 skiva karré, ca 2 cm tjock. Lägg ned karrén och 2. Stek ca 2-3 min - vänd på karrén. 1 skiva karré
Bräseradfläskkarré. Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Blanda resten av ingredienserna till bräseringen i ett ugnsfast fat och vänd karrén i lagen
Servera polentan till karrén. 1. Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. 2. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar