Bräserad fänkål recept

Fet fänkål, salt strössel & spaghetti

Fet fänkål, salt strössel & spaghetti

Bräseradfänkål med fejkon, oliver och pasta sa jag och Moa nickade instämmande. Nu vet jag knappt vad bräserad är men jag tycker det låter så bra så jag brukar säga det ibland när någon ringer "Ja, jag står här i köket och bräserar lite
Limebräserad fänkål på potatispuré

Limebräserad fänkål på potatispuré

Ansa och dela fänkålen. Lägg upp potatispurén och lägg fänkålen ovanpå. fänkål. Låt fänkålen bräsera på svag värme tills den mjuknar, ca 5-8 minuter
Torskrygg med vinbräserad fänkål

Torskrygg med vinbräserad fänkål

Fänkål är en säker kompis till fisk - här har jag bräserat den i lite vitt vin. Fänkål. Skär fänkålen tunt på mandolin och stek i olivolja tills den får lite färg
Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. 1 liten fänkål. Gör lämpliga mumsbitar av salladslöken (2-3 cm långa stavar av stjälken, halva eller kvartar av roten), en halv centimeter tjocka skivor av fänkålen och halva rädisor. 1 liten fänkål
3 x Oxe

3 x Oxe

Oxkinderna bräserade jag i rödvin och en bit av oxfilén gravde jag i bland annat portvin, lime och grönpeppar och serverade med små salladsblad
Helstekt fläskkarré med sparrisknoppar

Helstekt fläskkarré med sparrisknoppar

Lägg den bräseradefänkålen och löken runt om. karamelliserad fänkål och rödlök. Sautera lök och fänkål i smör på båda sidorna i en stor, vid panna på hög värme, tills de blir gyllenbruna
Lättsam fredagsmiddag med smak av sommar

Lättsam fredagsmiddag med smak av sommar

Blanda tunt skivad fänkål, halverade tomater, rucola och persilja. 1 pkt blandad sallad, 100 g200 g cocktailtomater1 liten fänkål, tunt skivad på längden1 dl hackad persilja1 dl rostad mandel3 msk olivoljasaft av en citronsalt och pepparRosta mandeln under omrörning i en torr, varm stekpanna och hacka sedan mandeln grovt. 1 liten fänkål
Torsk & grönsaker i citrusbuljong

Torsk & grönsaker i citrusbuljong

Jag använde fänkål, majrova, zucchini, morötter och potatis samt babyspenat. Tillsätt grönsakerna efter kokningstid – de som tar längst tid börjar du med, dvs potatis och morötter åker i först, därefter fänkål, majrova och sist zucchini
Grönt tips till grillat

Grönt tips till grillat

Bräseradfänkål. Det fanns en tid då jag hade viss aversion för fänkål. Numer har jag inga hinder i världen för att äta fänkål