Bräseradfänkål med fejkon, oliver och pasta sa jag och Moa nickade instämmande. Nu vet jag knappt vad bräserad är men jag tycker det låter så bra så jag brukar säga det ibland när någon ringer "Ja, jag står här i köket och bräserar lite
Fänkål är en säker kompis till fisk - här har jag bräserat den i lite vitt vin. Fänkål. Skär fänkålen tunt på mandolin och stek i olivolja tills den får lite färg
Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. 1 liten fänkål. Gör lämpliga mumsbitar av salladslöken (2-3 cm långa stavar av stjälken, halva eller kvartar av roten), en halv centimeter tjocka skivor av fänkålen och halva rädisor. 1 liten fänkål
Lägg den bräseradefänkålen och löken runt om. karamelliserad fänkål och rödlök. Sautera lök och fänkål i smör på båda sidorna i en stor, vid panna på hög värme, tills de blir gyllenbruna
Blanda tunt skivad fänkål, halverade tomater, rucola och persilja. 1 pkt blandad sallad, 100 g200 g cocktailtomater1 liten fänkål, tunt skivad på längden1 dl hackad persilja1 dl rostad mandel3 msk olivoljasaft av en citronsalt och pepparRosta mandeln under omrörning i en torr, varm stekpanna och hacka sedan mandeln grovt. 1 liten fänkål
Jag använde fänkål, majrova, zucchini, morötter och potatis samt babyspenat. Tillsätt grönsakerna efter kokningstid – de som tar längst tid börjar du med, dvs potatis och morötter åker i först, därefter fänkål, majrova och sist zucchini