Brännvinssill recept

Brännvinssill med potatis

Brännvinssill med potatis

1 brk ( 275 g) brännvinssill. Skiva potatisen. Finhacka löken. Bred. cream cheese på brödet. Varva potatis, ost och sill på brödet

Midsommarens snapsar, sillar och laxar

Sambon gillar Abba´s bäst, han nöjer sig med fransk löksill men jag valde att testa årets smak Lime och Ingefära och Brännvinssill också

Brännvinssill

Låt brännvinssillen stå och mogna i kylskåp i minst 1 dygn före servering. Låt sillen rinna av väl, men spar några matskedar av sillspadet

Brännvinssill

2 burkar matjessill à. 200 g 2 dl crème fraiche 1/2 tsk stött kummin 2 msk hackad dill rivet skal av 1/2 citron ev 1 msk kryddat brännvin, t ex Akvavit Låt sillen rinna av

Norrlänsk Brännvinssill

Sila av 1 dl lag av löksillen. Blanda den med majonäs, crème fraiche och brännvin om man vill. Hacka timjan och persiljan

Brännvinssill i endivvagga

1. Tvätta potatisarna. Skär ett kryss i varje. Mikra dem tillsammans utan lock i full effekt (750 W) cirka 5 minuter

Tunnbrödsrulle med brännvinssill

550 g brännvinssill. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar

Potatissallad med sill och ägg

brännvinssill. 1. Hårdkoka, skala och klyfta äggen. 2. Tärna potatis och sill. Skiva lök och rädisor. Blanda alltsammans