Brännvin recept

Brännvin kryddat med johannesört

Häll i brännvinet i flaskan. ex brännvin special). 70 cl brännvin (t. Lägg knopparna i en flaska som rymmer 75 cl
Krydda ditt brännvin

Krydda ditt brännvin

Häll över brännvin, sätt på lock och låt blandningen stå varmt och ljust i två till tre veckor. Smaksätt okryddat brännvin med essensen till lagom styrka och smak
Prima Grill - Brännvin

Prima Grill - Brännvin

Kokboksförfattaren och grillentusiasten Jonas Cramby var där och grillade rätter som gifter sig bra med brännvin
Farmors slånbärslikör

Farmors slånbärslikör

1 liter okryddat brännvin. Lägg bären i 2-litersflaskor. Häll på spriten. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor
Aronialikör

Aronialikör

5 dl vodka eller brännvin. Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust i cirka en månad
Gubbröra till förrätt

Gubbröra till förrätt

Öl och brännvin, men även här går en Champagne hem. Öl och brännvin, men även här går en Champagne hem
Hemmagjord snaps

Hemmagjord snaps

70 cl brännvin (eller vodka). 70 cl brännvin (eller vodka). 1) Riv det gula på citronen och blanda med fläderblommorna, sockret och brännvinet i en skål eller burk med lock. 70 cl brännvin (eller vodka). 70 cl brännvin (eller vodka). 2 citroner 1 sockerbit 1) Riv det gula på citronen och blanda med fläderblommorna, sockret och brännvinet i en skål eller burk med lock
Flädersnaps?

Flädersnaps?

Flädersnaps3 dl brännvin eller vodka6 fläderblomsklasaren remsa citronskal utan vitt, ca 5 cm1,5 tsk sockerSkölj blommorna och plocka ner dem i en glasburk som rymmer 3 dl, ta bort det mesta av den gröna stjälken. Citronsnaps3 dl vodka eller brännvin1 lååång remsa citronskal utan det vita2 tsk sockerLägg remsan direkt i flaskan och tillsätt sockret. Citronmeliss-lime-honungssnaps3 dl brännvin eller vodka3 tsk honung20 blad citronmeliss1 remsa limeskal utan det vitaBlanda allt i en burk och skaka om. 3 dl brännvin eller vodka
Sill i dill

Sill i dill

i havet, i ättika och i brännvin. Nu är sillen gjord inför det annalkande midsommarfirandet på fredag. Alla har vi vår favoritsill på smörgåsbordet som dukas upp under midsommarafton
Svartvinbärslikör

Svartvinbärslikör

70 cl brännvin special. Häll vinbären i en glasburk med lock tex ett konserveringsglas. Fyll på med spriten och låt den stå mörkt i 3 veckor
Cointreau på eget vis

Cointreau på eget vis

Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat
Gravad lax på rågbröd med pepparot och gravlaxsås

Gravad lax på rågbröd med pepparot och gravlaxsås

Om du köper färdig gravlax så stänk gärna över några droppar smaksatt brännvin. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt
Svartvinbärssnaps

Svartvinbärssnaps

Häll på brännvin till det täcker bären. Blanda ut med brännvin special till önskad smak/alkohol-styrka
Svartvinbärsbrännvin

Svartvinbärsbrännvin

Därför rekommenderar jag att du antingen renar med eget aktivt kol, frågar dig fram efter bra vit renad sprit/brännvin på systembolaget, alternativt frågar din främsta hembräntsleverantör
Fläderblomsvin

Fläderblomsvin

Tillsätt det kokta vattnet och Brännvin Special. 1 flaska 75 cl Brännvin Special. Koka upp vattnet. Låt det kallna