Igår tog vår bovetecrunch slut, så idag var det dags att göra en ny sats. Testade först ett recept där boveten tillsammans med annat gott, såsom hallon och blåbär, skulle stå i ugnen på låg värme hela natten
En av mina favoriter sedan många år tillbaka är bovetecrunch. Förvara i en tätslutande burk och toppa din morgonskål eller smoothie med lite krispig bovetecrunch
Innan jag går in mer på den här fantastiska frukostskålen med grekisk yoghurt toppad med bovetecrunch och blodapelsinchiasylt måste jag avslöja den lyckliga vinnaren av påsktävlingen jag höll i här på bloggen
I lucka 11 återbesöker vi Mikkan och testar hennes recept på Bovetecrunch. Mikkans Bovetecrunch 2,5 dl helt, ekologiskt bovete 1 dl gyllene linfrön vatten 1 tsk mald kardemumma 1 tsk vaniljpulver 10 aprikoser 1 näve finhackade valnötter Lägg bovetet i blöt över natten tillsammans med 1 dl gyllene linfrön
En del av bären kokade jag sylt på samma dag, några åt jag direkt på yoghurt tillsammans med bovetecrunch (recept en annan dag) och kakaonibs, och en del frös jag in för kommande behov
Olika typer av krångel med kortbetalning, och därhemma har bovetecrunchen sinat i skafferiet. Läs även andra bloggares åsikter om Bovetecrunch, Renée Voltaire, Internetstrul, Redig, Excalibur, Frukostmat, Hemlagat 2,5 dl hel
)(har tidigare gjort varm cheesecake receptet hittar ni här )CheesecakeBotten (använder samma till båda smakerna)* Bovetecrunch 1/2- 1 dl (så att det täcker botten)* kakao * lite agavesirap eller honung ca 1 tskLägg bovetecrunchen i bottnen av en form
Toppar med mer frusna bär, bovetecrunch, nötter & mullbär. För varje dag som går kryper hösten närmare inpå – vissa dagar är fortfarande väldigt varma och härliga