Förut brukade jag göra en granola med bovete, hirs, nötter och frön och den är verkligen supergod. Granola är en sorts müsli som man torkar i ugnen så att den blir krispigare (och godare) än vanlig müsli
Genom att byta ut en del av havregrynen mot helt bovete så blir granolan mycket krispigare. Blanda havregryn, bovete, solroskärnor, hasselnötter, mandlar och kardemumma och salt i en bunke
Blanda dinkelflingor, grovhackade hasselnötter, linfrön och sköljd bovete i den stora bunken. När jag kom in igen gjorde jag sedan denna granola, som åtminstone är ett nyttigare frukostalternativ än croissanter med marmelad (som var det enda som serverades på hotellet där jag bodde)
Granola. Hur mycket jag än älskar att drömma om dem tillsammans med kall mjölk tycker jag att de är lite sura än så länge och därför passar de gudomligt bra ihop med granola
Spola bovetet i hett vatten och blanda med de torra ingredienserna. 3 dl helt bovete1 dl pumpafrön1 dl linfrön1 dl solroskärnor1 dl valnötter1/2 dl kakaonibsKokoschips1 msk vatten2 msk kokosolja1/2 msk agavesirap1/2 msk kanel1 krm vaniljpulverGör såhär. 3 dl helt bovete
Många recept och många varianter på granola finns det allt man kan göra själv. 6 dl Gryn (Havre, råg, dinkel, hirs, bovete, quinoa etc). Relaterade 6 dl Gryn (Havre, råg, dinkel, hirs, bovete, quinoa etc)
Den börjar med grötens historia och grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete etc) men också recept på tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt
Häll upp grekisk yoghurt i en skål, toppa med päronet, granolan och granatäppelkärnor. Jag serverade det med grekisk yoghurt och min 5-minuters granola som är sååå lätt och snabb och god. 1-2 msk helt bovete