Boudet surdeg recept

Hur man startar en surdeg.

Hur man startar en surdeg.

Sebastien Boudet är en förebild i ämnet och han har en hel del nytt att lära. Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Sirapslimpa med surdeg

Sirapslimpa med surdeg

Jag följer Sébastien Boudets blogg Brödpassion och var bara tvungen att testa hans version av den klassiska Skogaholmslimpan, fast utan jäst och med bra råvaror
Seb - surdegen

Seb - surdegen

Min heter Seb efter Sébastien Boudet (den coolaste surdegsbagaren i världen). Hittills har jag bra hunnit baka surdegskanelbullar på honom
Kardemummabullar bakade på surdeg

Kardemummabullar bakade på surdeg

Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Världens bästa bröd

Världens bästa bröd

Min inspiration till att börja baka med surdeg stavas, "Den franske bagaren", Sebastien Boudet. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Dinkel surdegsbröd

Dinkel surdegsbröd

Receptet på detta bröd kommer från den härliga bloggen Brödpassion, där konditorn/ bagaren Sébastien Boudet ibland lägger in små filmer hur man tex snittar bröd
Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Surdegsbröd på fullkornsvetemjöl

Nu är det då äntligen dags, nu är jag mogen att dela med mig av recept efter min fantastiska kurs med Sebastien Boudet (inlägget finns HÄR)
Mjuka surdegsfrallor.

Mjuka surdegsfrallor.

Jag valde dock att prova baka frallorna enligt Sebastien Boudet-style utan knådning i maskin. Mjuka surdegsfrallor
Ekologiskt morotsbröd

Ekologiskt morotsbröd

Min inspiration till att börja baka med surdeg stavas, "Den franske bagaren", Sebastien Boudet. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan

MIDSOMMAR MED PAVÉ & ÖRTBAGUETTER

Orginalreceptet är från boken "Den Franske Bagaren - Surdeg Mat Kärlek" av Sébastien Boudet.  . Pavén är en storfavorit att baka här hemma
Baguetter med rågmjöl

Baguetter med rågmjöl

Förra gången fuskade jag med jäst men den här gången körde jag all in och gjorde min poolish på surdeg bara
Brioche

Brioche

Receptet kommer från Sebastien Boudets nya bok Den franske bagaren Surdeg,Mat,Kärlek. Tillsätt surdeg och ägg i urgröpningen och arbeta ihop till en deg
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Han har varit uppe i huvudstaden och hämtat surdeg av självaste Sébastien Boudet, ni vet fransmannen som bakar