Sebastien Boudet är en förebild i ämnet och han har en hel del nytt att lära. Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Jag följer Sébastien Boudets blogg Brödpassion och var bara tvungen att testa hans version av den klassiska Skogaholmslimpan, fast utan jäst och med bra råvaror
Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Min inspiration till att börja baka med surdeg stavas, "Den franske bagaren", Sebastien Boudet. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Receptet på detta bröd kommer från den härliga bloggen Brödpassion, där konditorn/ bagaren Sébastien Boudet ibland lägger in små filmer hur man tex snittar bröd
Just nu läser jag boken DEN FRANSKE BAGAREN av Sébastien Boudet, en bok jag köpt en tid tillbaka men som fått stå i bokhyllan och bli dammig i väntan på min längtan att läsa den
Min inspiration till att börja baka med surdeg stavas, "Den franske bagaren", Sebastien Boudet. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Receptet kommer från Sebastien Boudets nya bok Den franske bagaren Surdeg,Mat,Kärlek. Tillsätt surdeg och ägg i urgröpningen och arbeta ihop till en deg