½ dl bostongurka. Till det blev det hemmagjorda fiskpinnar. ½ dl bostongurka. En sak som dom flesta verkar minnas från skolmaten är den goda kalla fisksåsen som serverades till panerad fisk
Vem älskar inte fiskpinnar. Eller ja, det kanske är fel sak att säga, men tro mig – att när du inte ätit fiskpinnar på tio år, då suktar du verkligen efter dem
Fiskpinnar. Fiskpinnar och remouladsås serveras förstås med kokt potatis och gröna ärter. Fiskpinnar. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är gyllene
Att göra egna fiskpinnar är en liten konst. Dessutom får ju fisken en härlig, krispig yta vilket är den absoluta fördelen med fiskpinnar, om du frågar mig
Blanda gräddfil och bostongurka. 2 msk bostongurka. Krispa till fisken med pumpa- och solrosfrön. Här används lax, men det går lika bra med annan ljus, fast fisk
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Blanda alla ingredienser i en skål och servera till fiskpinnar, lax, kokt torsk m. 0,5dl bostongurka. Det här är den absolut godaste kalla såsen till fisk som finns tycker jag
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kall sås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)