Tillsätt vin, krossade tomater och tomatpurén. alt matlagningsvin. 1 ½ -2 dl vittvin. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen och låt ligga i kylskåpet minst 30 minuter
En en ung, fruktig Sangiovese blir bäst i vinglaset. En italiensk klassisker - Bolognese. Finns nog lika många recept på bolognese som det finns recept på köttbullar, kan jag tänka mig
Jag undrar varför… Därför fick det bli vittvin istället. Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Vittvin kan bytas ut mot äppelcider, inte fel alls. 1 dl vittvin. Stek upp alla löksorter lite lätt, för att sedan fortsätta steka ihop tillsammans med hackade champinjoner och köttfärsen
Tillsätt vin, tomater, oregano och honung och låt sjuda under lock i 20 minuter. 2 dl torrt vittvin. Fräs blandningen av lök, morot, selleri, svamp och vitlök mjuk i smör
Tillsätt tomatpurén och vinet. 15 cl italienskt vin (rött eller vitt efter smak). Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta
Tillsätt vinet och reducera. Gör i ordning bolognesen. 1 glas Torrt vittvin. hacka lök, selleri och morot och bryn bitarna i 2 matskedar olivolja i en teflonpanna