Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Jag bjöd dels på min favorit laxsås och en av dagarna lagade jag en underbar Bolognese. Med smaker av rött vin, vitlök, smakrika tomater och basilika blev det en sås med mustig och härlig smak
Tillsätt tomatpuré, vitlök, gul lök, selleri och rött vin. Vi har tidigare gjort LCHF-lasagne med bra resultat, men Zazzis Bolognese-sås lät onekligen god när man kollade hur hon lagade den
Därför tänkte jag att kanske även ett recept på en aningens lyxigare variant med bland annat rödvin och chipotle också skulle kunna bli väl mottaget ute i era stugor
Stek i några minuter och häll sedan på vin, krossade tomater, vatten, tomatpuré och crème fraiche. Förr i tiden åt vi pasta bolognese var och varannan dag, men så hände det oundvikliga - Vi Jag tröttnade
Som snabbmat i vardagen med färs och färdig tomatsås eller som bjudmat med extra tillbehör som goda oliver, ett gott (vitlöks)bröd, mozzarella och solmogna tomater och ett gott rödvin
Senast andan föll över oss så valde vi att testa en vegetarisk variant av bolognese där köttfärsen bytts ut mot röda linser som fått stå och småputtra med lite olika godsaker som tomater, vitlök, örter, vin och sambal oelek
Tillsätt vin, krossade tomater och tomatpurén. alt matlagningsvin. 1 ½ -2 dl vitt vin. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen och låt ligga i kylskåpet minst 30 minuter