En sådan här sats räcker till både en bolognesemiddag, en lasagne och ett par luncher. Nu är detta ett bloggämne gammalt som gatan, för det finns tusentals varianter på köttfärssås/bolognese/vad man nu vill kalla det
Någon purist när det handlar om bolognese är jag definitivt inte. Tillsätt då kycklinglevern, och finfördela den med hjälp av en gaffel, medan den bryns tillsammans med sidfläsket
100 gram kycklinglever , finhackad. Servera som en varmrätt, eller som en så kallad primo piatti, mellanrätt mellan en lätt förrätt och en varmrätt utan kolhyratstillbehör
Det finns som går mer åt tomatsåshållet och andra med kycklinglever. Spagetti Bolognese, en rätt med tusentals olika utföranden och nästan lika många namn
Den innehåller bland annat kycklinglever som gör den riktigt mustig. I min jakt på den perfekta köttfärssåsen plockade jag återigen fram The Italian Cookery Course, och testade Ragù alla Bolognese
Skillnaden mellan detta recept och det nyare är att man nu fräser grönsakerna först och sedan tilsätter man köttfärserna, dessutom kan man tillsätta kycklinglever
Öka värmen och tillsätt färsen tillsammans med kycklinglevern. 150 g kycklinglever. Värm upp en tjockbottnad panna och fräs först fläsket, ev i lite smör om det riskerar att fastna
x stor motståndare till lever, har alltid varit men i denna bolognese så är det både kycklinglever och rökt sidfläsk, bara som smakförhöjare, precis som dom gör i Italien, och det låter så spännande så jag bara måste testa
Putsa och finhacka kycklinglevern. 100 g kycklinglever. Köttfärssåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin