Bolognese kycklinglever recept

Bolognese extra allt

Bolognese extra allt

En sådan här sats räcker till både en bolognesemiddag, en lasagne och ett par luncher. Nu är detta ett bloggämne gammalt som gatan, för det finns tusentals varianter på köttfärssås/bolognese/vad man nu vill kalla det
Bolognese

Bolognese

1150 g kycklinglever, skuren i grova tärningar. 700 g nötfärs eller mager blandfärs. 1150 g varmrökt sidfläsk, skuret i tärningar
Bolognese

Bolognese

En italiensk klassisker - Bolognese. Finns nog lika många recept på bolognese som det finns recept på köttbullar, kan jag tänka mig
Inför Bloggonese 2009

Inför Bloggonese 2009

Någon purist när det handlar om bolognese är jag definitivt inte. Tillsätt då kycklinglevern, och finfördela den med hjälp av en gaffel, medan den bryns tillsammans med sidfläsket
Maccaroni bolognese

Maccaroni bolognese

Lägg i köttfärs, skinka och kycklinglever, använd en gaffel för att ”mosa” kött på låg värme. 125 g kycklinglever

Klassisk bolognese

100 gram kycklinglever , finhackad. Servera som en varmrätt, eller som en så kallad primo piatti, mellanrätt mellan en lätt förrätt och en varmrätt utan kolhyratstillbehör

Spagetti Bolognese med selleri

Det finns som går mer åt tomatsåshållet och andra med kycklinglever. Spagetti Bolognese, en rätt med tusentals olika utföranden och nästan lika många namn
Ragù alla Bolognese - Köttfärssås

Ragù alla Bolognese - Köttfärssås

Den innehåller bland annat kycklinglever som gör den riktigt mustig. I min jakt på den perfekta köttfärssåsen plockade jag återigen fram The Italian Cookery Course, och testade Ragù alla Bolognese
Ragù alla Bolognese

Ragù alla Bolognese

Skillnaden mellan detta recept och det nyare är att man nu fräser grönsakerna först och sedan tilsätter man köttfärserna, dessutom kan man tillsätta kycklinglever
Klassiker i fokus: snackisen från Bologna

Klassiker i fokus: snackisen från Bologna

Så kom då dagen då jag skulle laga min egen klassiska Bolognaragu i lilla andrahandsköket (även känt och tolkat i bambarätten Spagetti Bolognese)

Klassisk bolognese

Öka värmen och tillsätt färsen tillsammans med kycklinglevern. 150 g kycklinglever. Värm upp en tjockbottnad panna och fräs först fläsket, ev i lite smör om det riskerar att fastna

Mustig Bolognese

Fräs blandfärs, hackad kycklinglever och tärnat rökt sidfläsk var för sig. 200 g kycklinglever. Blanda ner allt i en 3 liters gryta

Pasta bolognese

x stor motståndare till lever, har alltid varit men i denna bolognese så är det både kycklinglever och rökt sidfläsk, bara som smakförhöjare, precis som dom gör i Italien, och det låter så spännande så jag bara måste testa

Spaghetti Bolognese med parmesan

När allt är brynt slänger du i lök, rotfrukter, vitlök och kycklinglever och steker på i ett par minuter under omröring

Äkta lasagne alla bolognese deluxe

Putsa och finhacka kycklinglevern. 100 g kycklinglever. Köttfärssåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar och strimla sellerin

Italienskt

Jag tog en fettuccine med ragu bolognese. God smak på såsen, riktigt fyllig och säkert lite kycklinglever i