Det är mycket bogbladsstek nu. Sålunda stoppades en bogbladsstek utan svål in i ugnen i lördags förmiddag, tillsammans med finhackad schalottenlök, riven vitlök och ett par deciliter rödvin
Det är flera veckor sedan jag lagade pullled pork på bogbladsstek. Det ska givetvis prövas, det också, men jag kan meddela att min kära bogbladsstek uppförde sig alldeles utmärkt
Jag gjorde korven på en blandning av bogbladsstek och färskt sidfläsk. Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen
1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter, 2* Skala lök potatis skär i klyftor. , 3* Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim. Salta och peppra köttet. Lägg det i en liten långpanna och sätt in den i 175 grader ugnsvärme i mitten av ugnen
1 kilo bogbladsstek i skivor. Bryn köttet på båda sidor lägg det varefter över i en gryta salta och peppra och tillsätt krossade tomater ansa och skiva champinjonerna och strö dem över tilsammans med bladsellerin, skuren i små halvmånar smula i köttbuljongstärningen och slå på vinet strö också över lövtunna skivor av vitlöken koka sakta i ca 40 minuter med lock på glänt