Bogblad recept

Minimalistisk pulled pork på picnicbog

Minimalistisk pulled pork på picnicbog

Det är ju en alldeles fantastiskt trevlig bekantskap i köket, och dessutom upplyste Griskindspatrik mig om att picnicbog är en benfri del av fläskbogen bakom bogbladet
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Tag ut och drag ur bogbladet. 1 bog från gårdsgris, med bogbladet kvar. 1 bog från gårdsgris, med bogbladet kvar
Luffarbiff med blandade grönsaker

Luffarbiff med blandade grönsaker

Jag köpte en bit ”Flat Iron Steak” som inte är en så vanligt styckningsdetalj i Sverige, köttet är en detalj från bogbladet och kanske är mera känd som ”Luffarbiff”

Sadelprovning och ny sadel

Framtill måste man tänka på att bogbladet kan röra sig fritt och man vill ha två fingrars mellanrum innan sadelläget börjar
Pulled pork

Pulled pork

Köttet som används brukar vara fläskkarré eller bogblad av gris. Pulled pork är en metod av att tillaga kött, men ses ofta som en maträtt
Långbakad lammskuldra med potatispuré, vitkål och ättiksgurka.

Långbakad lammskuldra med potatispuré, vitkål och ättiksgurka.

Här en fin lammskuldra (”paletilla de cordero” som det heter i Spanien och som är vanlig på restauranger i många delar av Spanien) eller bogblad av lamm, inte så vanlig styckningsdetalj här i Sverige men som är väldigt lätt att stycka ut från bogen
Confiterad grisbog

Confiterad grisbog

Hade ett bogblad som jag skar ner i bitar (gillar bogblad av gris, brukar koka dillkött på det bl. Ser kanske inte mycket ut för världen men jäkligt gott var det

Honungstekta revbensspjäll

Tunna spjäll/bogblad. Det går bra att steka tunna spjäll eller bogblad med samma kryddning. Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim

Pörkölt

1 kg fläskkarré eller bogblad. Hacka lök och vitlök, stek den mjuk utan att få färg i oljan. Dra av grytan från värmen, häll på paprikapulver

Orientalisk skinkgryta

bogblad. Skär köttt i fina strimlor. Snitta purjolöken, skölj och strimla. Strimla även paprikorna. Koka upp apelsinjuice, soja, ingefära, farinsocker, pressad vitlök, salt och chilipeppar

Grillade spjäll

Använd fläskben eller bogblad till rätten. DAGENS RECEPT 13-08-14GRILLADE SPJÄLLBåde goda att äta, lätta att laga och trevliga att se på är de här grillade revbensspjällen

Köttessens

Bogblad, hackad i små bitar. Det här är ett väldigt gammal recept som på italienska heter Sugo di Carne