Det är ju en alldeles fantastiskt trevlig bekantskap i köket, och dessutom upplyste Griskindspatrik mig om att picnicbog är en benfri del av fläskbogen bakom bogbladet
Jag köpte en bit ”Flat Iron Steak” som inte är en så vanligt styckningsdetalj i Sverige, köttet är en detalj från bogbladet och kanske är mera känd som ”Luffarbiff”
Här en fin lammskuldra (”paletilla de cordero” som det heter i Spanien och som är vanlig på restauranger i många delar av Spanien) eller bogblad av lamm, inte så vanlig styckningsdetalj här i Sverige men som är väldigt lätt att stycka ut från bogen
Hade ett bogblad som jag skar ner i bitar (gillar bogblad av gris, brukar koka dillkött på det bl. Ser kanske inte mycket ut för världen men jäkligt gott var det
Tunna spjäll/bogblad. Det går bra att steka tunna spjäll eller bogblad med samma kryddning. Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim
bogblad. Skär köttt i fina strimlor. Snitta purjolöken, skölj och strimla. Strimla även paprikorna. Koka upp apelsinjuice, soja, ingefära, farinsocker, pressad vitlök, salt och chilipeppar
Använd fläskben eller bogblad till rätten. DAGENS RECEPT 13-08-14GRILLADE SPJÄLLBåde goda att äta, lätta att laga och trevliga att se på är de här grillade revbensspjällen