ca 700 g grytbitar av Vildsvin eller annat fläskkött typ karré eller bog. ) Vildsvinsgryta med äpple och glögg 4-6 personer ca 700 g grytbitar av Vildsvin eller annat fläskkött typ karré eller bog
2 lökar 1 kg lammlägg eller bog 3 + 3 msk olja 1,5 tsk salt peppar 0,5 tsk gurkmeja 7 dl vatten 4 st torkad lime (eller "torckede citron" som det står på min förpackning, jag älskar att handla i de här butikerna. Hacka lök, skär köttet i grytbitar 2
1 tsk rapsolja850 g nötbog400 g färska champinjoner200 g lök, dvs två normalstora3 msk mörk oxfond7 dl vatten1 solovitlök2 msk tomatpuréOreganoSaltPepparEn nypa cayenneSkär bogen i relativt stora grytbitar. 850 g nötbog
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
1 kg grytbitar, av högrev eller bog1 tsk salt 1 ½ krm peppar 2 gula lökar, i stora bitar2 vitlöksklyftor, hackade 2 msk curry 2 msk paprikapulver 1 röd chili, skivad (uteslut om du vill ha en mindre het gryta)2 köttbuljongtärningar 15 dl vatten 1 dl mango chutneyAtt servera till och/eller strö över. 1 kg grytbitar
)Vill du inte ha i grytbitar så går det precis lika bra att slänga i färs istället, gärna nötfärs i så fall, så blir inte steget från tacosmiddagen så långt att ta