Boeuf bourgignon recept

Boeuf Bourgignon

6-8 portioner. Ingredienser. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2-3 msk smör. 0,5 tsk svartpeppar,. ca 1 tsk salt
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

BoeufBourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna
Bästa långkoket - Boeuf Bourgignone

Bästa långkoket - Boeuf Bourgignone

En av de allra godaste köttgrytorna, om ni frågar mig, är BoeufBourgignone. Särskilt god blir Boeuf såklart om den lagas på kött med ben
Tourtière du Lac St-Jean et Boeuf Borgignon

Tourtière du Lac St-Jean et Boeuf Borgignon

Jag har också funderat en del på Julia et Julie den senaste tiden, eller, fransk mat i allmänhet och BoeufBourgignon i synnerhet är något jag tänker på rätt ofta
En liten del av Bourgogne i Jönköping

En liten del av Bourgogne i Jönköping

För ett par veckor månader sedan skrevs det om Julie Childs boeufbourgignon på Öhmans Mat & Vin och nu var det läge att spendera en dag med lite nötkött, champinjoner och vin

En kokbok som ger mer

Skall jag välja ett enda recept ur bokens digra samling på 400 får det bli boeufbourgignon, på sidan 12

Morgon Victor Berard

Hur går det med din Dijonssenap, BoeufBourgignon och vintrampandet. Bourgogne vår gamle vän. Så härligt att se dig igen

Kokbok.

Efter nappflaskan blev vår dagliga föda Coq au vin och BoeufBourgignone (vi är ju födda på sjuttiotalet)
Boeuf Bourgignon à la Carl Butler

Boeuf Bourgignon à la Carl Butler

När köttet, tillsammans med grönsaker och svamp, puttrat närmare tre timmar i vin, uppstår något som liknar magi
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

Efter lite surfande på olika recept på BoeufBourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourgignon

BoeufBourgignon 4-6 portioner600 g högrev300 g rimmat sidfläsk6 schalottenlökar3 krossade vitlöksklyftor2 stora morötter2 msk torkad rosmarin1 näve färsk timjan2 hela nejlikor1 msk tomatpuré1/2 flaska rött vinen skvätt vattensmörAnvänd en grytaTärna köttet i tärningar på ca 2 kvadratcentimeterTärna sidfläsket i kvadratcentimeterstora bitarBryn köttet i smör i omgångar, ställ åt sidanBryn sidfläsket så att det blir knaprigt, ställ åt sidanSkala och dela schalottenlökarna i klyftorSkala och krossa vitlökenFräs löken och vitlöken i det kvarvarande fettet fyll på med mer fett om det behövsHäll på det röda vinet, örterna och nejlikan, låt koka upp och sjuda i 5 minuterHäll i kött (inklusive köttsaft), sidfläsk, morötter och tomatpuréFyll på med rött vin och eventuellt vatten tills köttet och grönsakerna täcks
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Som alla grytor är denna lätt att göra och väldigt god. I originalreceptet ska det även vara rökt sidfläsk eller bacon, men p
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Det var ju så upplagt för en Boeuf Bourguignon. På spisen står ljutjärnsgrytan med en nykokt Boeuf Bourguignon