) vegetariska grytor finns det gott om, t ex rödbetsbourguignon. Första gången jag gjorde detta var i julas när jag fyllde 25 och hade en födelsedagsmiddag där jag ville servera boefbourguignon. Rödbetsbourguignon(4-5 port
Den blev riktigt mustig och god, och framförallt inte alls lika tidskrävande som BoefBourguignon. Jag var sugen på Boeuf Bourguignon men hade inte tid eller ingredienser till det hemma
Jag valde att göra en "Boef" på hela Högrevs-biten i lördags och det räckte till minst 8 port8 port1,2 kg högrev100 g champinjoner140 g bacon8 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftorSmör2 msk hackad timjan2 msk vetemjöl2 msk tomatpuré3 dl rött vin7 dl buljong från långkoket (eller köttbuljong)2 små morötter (eller 1 stor)1. Jag valde att göra en "Boef" på hela Högrevs-biten i lördags och det räckte till minst 8 port
(Om ni vill följa mig och mitt lilla kök på Instagram så heter jag emelie_forss) Boef. Den lite suddiga Instagram bilden till trots så är det här en riktig höjdargryta med mört kött som faller isär när man tuggar och full av mustiga höstsmaker