Skinkan är av märket Bodalsgrisen och finns att köpa hos Coop. Förra veckan kokade vi vår skinka. För att få den extra saftig lät vi den ligga kvar i sitt spad över natten
Köttet är från bodalsgris och jag valde fläskytterfilén för att få en rejäl gryta som också kunde frysas in i små portioner, smidigt att bara ta upp och värma och ekonomiskt med storkok förstås
Fick hem några smakprov ifrån Bodalsgris häromdagen bland annat en fläskfilé. Bodals gris är ett nystartat märke som består av grisbönder ifrån Dalsland och Bohuslän
Närproducerat, gärna ekologiskt försöker jag titta efter, och har bland annat prövat Coops nya satsning Bodalsgris, som tyvärr bara säljs i Bohuslän och Dalsland
Anledningen var den fantastiskt goda kokta julskinkan som jag fick skickad till mig från Bodalsgris. Gårdagens middag blev en liten lightversion av julbord
Därför var det glädjande att pröva gott fläskkött från Bodalsgrisen. Jag skrev om fläskkött förra veckan, och att jag kan tycka att det lätt blir torrt och tråkigt och att djurhållningen kan lämna en del övrigt att önska
Jag har tidigare skrivit om Bodalsgris här på Kryddburken >>. Denna skinka är dock skickad från Bodalsgris och där fick jag välja, färdigkokt eller bara rimmad
Gott omdöme har Bodalsgrisen fått runtom bland olika matbloggare. En relativt snabb och framförallt saftig stek får du om du låter en fläskkarré småputtra i gryta med lock