Blomkålssvamp recept

Parmesanrisoni med Lammfärs och skogssvamp

Parmesanrisoni med Lammfärs och skogssvamp

1/2 l skogssvamp, jag använde blomkålssvamp men den är väldigt ovanlig tyvärr. 1/2 l skogssvamp, jag använde blomkålssvamp men den är väldigt ovanlig tyvärr

Friterad blomkålssvamp

1 st blomkålssvamp. 1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa upp ägget. 2. Tillsätt ägg och kall lättöl och rör ihop till en jämn smet
Friterad blomkålssvamp

Friterad blomkålssvamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st blomkålssvamp 1 dl vetemjöl 2 dl majsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 1 st ägg 2 dl lättöl 3 dl olja Köp receptet
Från app till bord

Från app till bord

Blomkålssvamp hette den. Blomkålssvamp. Igår. Jag köpte en svamp-app till telefonken. För att se hur det fungerade okynnes-scrollade jag runt lite och fastnade vid en svamp med ganska lustigt utseende
Energigröt med Blåbärssås och Mandelmjölk för långa Svampturer!

Energigröt med Blåbärssås och Mandelmjölk för långa Svampturer!

Hittills har hittat Kantareller såklart, Karljohan, Stensopp, Björksopp, Tegelsopp, Blek Taggsvamp, Rödgul Taggsvamp, Motaggsvamp, Stolt Fjällskivling, Blomkålssvamp, Vårtig Röksvamp, Sprängticka (Chaga), Fårticka och nu börjar Trattkantarellerna också komma upp
Naturens skafferi...

Naturens skafferi...

kunna skilja på alla sorters soppar eller veta hur en blomkålssvamp ser ut för. Naturens skafferi stå på vid gavel, fylld av

Svampstroganoff

Recept. Matilda Von Eriksson. sön, 2013-09-15 21. 12. 45min. (0). Hacka lök och selleri ganska fint. Hetta upp oljan i en panna, pressa i vitlöken och stek lök och selleri i ca 5 minuter

Blandsvampssås

Recept. Gäst. fre, 2013-07-05 12. 35. 15min. (0). Mortla svampen lite grovt. Sätt samtliga ingredienser i en kastrull och koka under svag värme och ständig omrörning i ca 10 minuter så att all svamp verkligen får ta ut sina smaker och så att vätskan hinner avdunsta lite och så att konsistensen hinner tjockna något
Svamprisotto med skogssvamp

Svamprisotto med skogssvamp

Valfri mängd skogssvamp (vad du kan få tag på, jag använde kantereller, trattkantareller och blomkålssvamp)

Bert Karlsson

Dock tyckte han att blomkålssvamp är absoluta toppdivisionen - kände mig på något udda sätt glad över att bli korad till elitspelare inom svampplockning av Bert