Så här gör du 25 minuter Koka upp lantbuljongen och rör ned ärtor och blomkål och sjud eller ånga under lock i 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk
Vi hällde grädde i vår blomkålsrisotto, men nästa gång kommer vi att prova blanda ner crème fraiche istället för att se om det kanske krämar till sej lite mer
En blomkålsrisotto såklart. Den här blomkålsrisotton med sparris hade inte varit en lika stor fullträff om inte sällskapet med min hemmagjorda pistage- och myntapesto ägt rum
En av Olivias paradrätter tidigare var en risotto med bl. a. lök och bacon. Eftersom vi inte äter ris numera men hon ändå vill göra sin goda risotto så använder hon så klart det goda och kolhydratfattiga blomkålsriset
Gjorde en spännande blomkålsrisotto som jag serverade till baconlindad oxfilé. Blomkålsrisotto. Mums. Vill man ha risotton vegetarisk så byter man ut buljongen och fonden mot grönsaksversionerna
Lägg torskbitarna i en kastrull. Koka upp vatten och häll över fisken så att det täcker. Låt stå tills fisken är fast, sätt ev plattan på låg värme så att vattnet behåller värmen
Färsk tonfisk med blomkålsrisotto och kall citrussås. Det har tydligen cirkulerat vissa rykten i vår stad om att denna långhelg skulle ägnas åt storstädning i Mårtenssons vindsutrymme, men vi lovar - det är bara rykten