Blomkålsmousse recept

Blomkålsmousse med tryffel

Skölj blomkålen och skär den i bitar. Koka blomkålen tillsammans med schalottenlöken i vatten så det täcker

Blomkålsmousse med tryffel

Här har jag gjort en len ljuvlig blomkålsmousse som fått smak av tryffel i form av tryffelolja och tryffelsalt från Oliviers & Co

Påskens lammstek

potatisgratäng i kokott med parmesan, grönsakstorn av aubergine, tomat, zucchini och mozarella, ratatouille, grillad paprika, bönsallad, tomatsallad med eller utan fetaost, broccolimousse, blomkålsmousse, rödvinssås, kryddsmör i olika härliga varianter
Lammracks med citron och örter

Lammracks med citron och örter

På bilden är de serverade med blomkålsmousse, ugnsrostade potatisklyftor och en mustig rödvinssås. Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag

Dekonstruerad lammstek

På bilden serverade jag den dekonstruerade lammsteken med blomkålsmousse smaksatt med tryffel i form av tryffeloja och tryffelsalt

Matintresset sprids vidare....

redan som 8-månaders bebis vägrade hon äta om hon inte fick nyriven parmesan på spaghettin och märkte genast om det saknades tryffelolja på blomkålsmoussen (det tackar vi Johanna Westman och hennes "mosböcker" för

Blomkålsmousse

Blanda allt utom gelatin. Smält gelatinet enligt anvisning på förpackningen och rör ner det upplösta gelatinet i blomkålsblandningen