Salt, peppar, Färsk timjan. Servera med ett fluffigt blomkålsmos. Smaka av med salt, peppar och timjan. Här har ni dagens snabba middagtips, perfekt nu i svamptider
En god variant på blomkålsmos. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt. 1 msk hackad timjan
Timjan, oregano, basilika (eller så väljer man bort någon, det är också ok). Till middag blev det köttbullar i tomatsås och ugnsgratinerad blomkålsmos, lite magrare (och godare, om du frågar mig) än potatisvarianten
Blomkålsmoset. ♡ Krydda med salt, peppar och timjan. ♡ Blomkålsmosen. Kronhjortsgryta med hemmagjord blomkålsmos och rårörda lingon, ca 4 portioner. ♡ 240 g kronhjortsskav, 1 paket ♡ 2 paket bacon i tärningar ♡ 100g kantareller (jag köpte på burk då det var enda alternativet i butiken just då) ♡ 1 msk dijonsenap ♡ 1 rödlök ♡ 1 tsk timjan ♡ 3 dl kokosmjölk ♡ 1 tsk kokosolja ♡ 3 enbär ♡ Salt och peppar. 1 tsk timjan
Servera med blomkålsmos eller ugnsrostad blomkål. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt
Köttgryta, blomkålsmos och tomater. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Servera sedan till potatis, mos eller blomkålsmos. en rejäl knippa färsk timjan. Blomkålsmos. Lägg lök och morötter i köttgrytan och häll på mer öl, samt tillsätt lagerblad, timjan, buljongtärningar, strösocker, tomatpuré och senap
Servera exempelvis med Najnis läckra blomkålsmos. Sticka näsan i en burk med timjan, besluta sig för huruvida man ska steka köttet i smör eller olivolja eller en blandning av båda, fundera över om man ska slänga ner en halv chilifrukt i grytan fast det inte står i receptet och så vidare och så vidare
Ugnsbakad falukorv med blomkålsmos eller ännu enklare, falukorv skivor med blomkålsmos. sambal oelek, 1 tsk timjan, 1 msk kalvfond, 1 tsk paprikapulver och salt/peppar