Häll i grädde och smör och använd en stavmixer för att få den slät och fin. Då är det inte dumt att steka ett par kryddiga korvar med hög kötthalt och göra lite blomkålsmos till
Tillsätt smör, mjölk, salt och vitlökspeppar. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde, smör och färskost. 50 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 blomkålshuvud, ca 500 g ½ dl Arla® vispgrädde 50 g Arla® Svenskt Smör 150 g Arla® färskost naturell 1 msk citronsaft 1 tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Häll i Västerbottensosten och smöret, krydda och rör om. 1 msk smör. Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens
Detta mos gjorde jag istället med torrmjölk och smör och moset toppades sedan med rostad lök. Jag har gjort blomkålsmos ett par gånger, men har inte varit helt nöjd tidigare då jag tyckt att moset blir för vattnigt när man tillsätter grädde