Köttgryta, blomkålsmos och tomater. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Servera exempelvis med Najnis läckra blomkålsmos. Och vill ni festa till det lite, så byter ni ut persiljan i blomkålsmosreceptet mot en deciliter riven ost istället
Jag gjorde blomkålsmos och spritsade över quornfärsen eftersom jag äter lågkolhydratskost, men föredrar du potatismos så byter du helt enkelt bara ut blomkålen mot potatis
Häll i krossade tomater, rödvin och tomatpuré. Jag letade lite inspiration här och där på nätet inför detta långkok och resultatet blev min egen tolkning av denna rätt samt en påhittad variant av blomkålsmos (som också blev mitt bästa mos hittills) – se nedan
I söndags åt vi rödvins bräserad högrev som vi serverade med blomkålsmos smaksatt med pepparrot och en fantastiskt god röra av champinjoner, lök och bacon
Efter hockeyn ska vi äta fläskkarré med blomkålsmos. Och faktiskt rödvin till, har upptäckt en pinot noir från Nya världen som går att dricka till allt