Blomkålsmos rödlök recept

Blomkålsmos

Blomkålsmos

Värm olivoljan i en kastrull och bryn rödlöken tills den är lätt genomskinlig. Ekologisk Barnmat – Blomkålsmos
Tema Husman - Ugnsfalukorv & blomkålsmos

Tema Husman - Ugnsfalukorv & blomkålsmos

Skiva upp rödlöken och stoppa en lökring och en ostskiva i varje korvsnitt. Till korvet åt vi blomkålsmos, idag testade jag att göra den i micron, fick ett tips om det av en vän
Ungsfalukorv med blomkålsmos

Ungsfalukorv med blomkålsmos

Skiva upp rödlöken och stoppa ner ett par skivor i varje snitt. Men idag gjorde jag ugnsfalukorv med blomkålsmos
KRONHJORTSGRYTA MED BLOMKÅLSMOS OCH RÅRÖRDA LINGON.

KRONHJORTSGRYTA MED BLOMKÅLSMOS OCH RÅRÖRDA LINGON.

Blomkålsmoset. ♡ Blomkålsmosen. Kronhjortsgryta med hemmagjord blomkålsmos och rårörda lingon, ca 4 portioner. ♡ 240 g kronhjortsskav, 1 paket ♡ 2 paket bacon i tärningar ♡ 100g kantareller (jag köpte på burk då det var enda alternativet i butiken just då) ♡ 1 msk dijonsenap ♡ 1 rödlök ♡ 1 tsk timjan ♡ 3 dl kokosmjölk ♡ 1 tsk kokosolja ♡ 3 enbär ♡ Salt och peppar. 1 rödlök
Morotsbiffar med blomkålsmos.

Morotsbiffar med blomkålsmos.

Skala och riv morötter och rödlök grovt. Servera med blomkålsmoset och en god sallad. 1 litet blomkålshuvudMjölkSmör4 morötterCa 1/2 rödlök1-2 klyftor vitlökCa 1 msk mjöl1 äggSalt och pepparGör såhär. Ca 1/2 rödlök
PARMESANPANERAD GÖS MED SPENATSALLAD

PARMESANPANERAD GÖS MED SPENATSALLAD

Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
slow cooked chicken

slow cooked chicken

Vi åt blomkålsmos till kycklingen. Dela rödlökarna och vitlöken i klyftor och lägg på. Ris till blomkålsris, potatismos till blomkålsmos, potatis till rotsaker
Ost- & bacon köttbullar med tomatröra

Ost- & bacon köttbullar med tomatröra

Servera med broccoli eller blomkålsmos. 2 rödlök, skivad. Ost- & bacon köttbullar. 4-6 portioner. 1 kg köttfärs (ej blandfärs)
Anklevermousse och Champagne

Anklevermousse och Champagne

Ugnstekt ankbröst i apelsinsås med blomkålsmos och vinbräserad rödlök. Ni som följer Tant Gul i facebook vet att vi nyligen firade mannens födelsedag