muskot. Dela blomkålen i buketter, använd gärna lite av skjälken med. Ställ en stor kastrull på spisen, vrid upp till högsta värme, och häll i vispgrädde
Blomkålsmos och Fisk i pepparrotssås med kokta gröna ärtor. Koka blomkålen ca 3 min, tillsätt lite flytande mjölkfritt margarin och kör med stavmixer, salta och ha på lite muskot
Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens
½ tsk muskot. En god variant på blomkålsmos. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt
Riven muskot. Blomkålsmos. Riven muskot. Har lekt om klassikerna wallenbergaren till en nyttigare. version utan all smör på tallriken och sockret i dem rårrårda lingonen
örtsalt, vitpeppar, muskot. Mosa med en stavmixer och tillsätt ca 1-2 msk ghee + örtsalt, vitpeppar och riven muskotnöt. 1 äggula örtsalt, vitpeppar, muskot
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat