Rör ner philadelphia och smör. Men idag gjorde jag ugnsfalukorv medblomkålsmos. Blomkålsmos. Linda sedan baccon runt korven med jämna mellanrum och avsluta med att lägga ett sista ostäcke med dem resterande skivorna
Det fick bli hemmarullade köttbullar, blomkålsmos, gräddsås och Snabbinlagd gurka. Blanda löken med färsen, ägg, fond, senap, rejält med svartpeppar och lite salt
Persilje och blomkålsmos. Slå i creme fraiche, philadelphia och smör. Det var ju något man åt mycket av när man var liten och som tillhör det gamla husman käket, men som kanske fått dras med dåligt rykte en tid
Ihop medblomkålsmosmedphiladelphia och brunsås även den medphiladelphia i. Jag gjorde jättegoda biffar häromdagen, som jag vill dela med mig av receptet på Gjorda på bönor och morötter
Jag letade lite inspiration här och där på nätet inför detta långkok och resultatet blev min egen tolkning av denna rätt samt en påhittad variant av blomkålsmos (som också blev mitt bästa mos hittills) – se nedan
Jag tycker det räcker med salt och peppar. Ett upphackat blomkålshuvud förkokas i vatten, låt rinna av och mosa med potatisstomp, tillsätt lite grädde och Philadelphia ost och 4 msk av Rene Voltaires Lantbuljong
ex Philadelphia. Servera blomkålsmoset till biffarna med en tomatsallad till. Häll på grädde, koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk
Blomkålsmos, klicka här för recept. Koka sedan upp såsbasen tillsammans med grädde och philadelphia. Sedan kan jag också passa på att skriva att även om vi delar med oss av många härliga egenkomponerade maträtter och fina aptitliga bilder så är det självklart så att vi också gör bort oss ibland amatörer som vi är, även om det tack och lov inte händer så ofta