Men åter till Alanya och tjusningen med att leva ett turkiskt vardagsliv på vintrarna. Güven Et Kasap, den slaktare vi handlar allt vårt kött från, ligger också här
Det kan bli lite mycket för en ovan mage att enbart äta kål men den är försvinnande god för den som gillar blomkål och kan kombineras med både fisk och kött om man vill ha måltiden något matigare
Mixa den sedan,om du vill, med lite grädde/olivolja tills den får den konsistensen du vill ha. Anyway, det går snabbt att laga och är väldigt trevligt till kött eller fisk
Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Ångad torsk medblomkålsmos, 2p. Ca100 C i 10 minuter (detta är helt beroende på hur stora fiskbitar du har, känns så att köttet känns stumt). Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost
Köttet blir härligt saftigt av att puttra med i gräddsåsen. Servera med ett fluffigt blomkålsmos. Vi använde benfria fläskkotletter men skulle även passa med skivor av fläskfilé tex
Köttet är klart när benet går lätt att lossa från köttet. Här har vi nyligen avnjutit en jättegod LCHF kvällsmiddag som bestod av ugnsgrillade tjocka revbensspjäll, blomkålsmos och gräddsås
Köttet blir så mört att du nästan kan skära det med en sked. I höstas köpte vi lammkött av en bekant och nu tyckte jag att det var dags att gräva fram lammläggen ur frysen och testa göra ett riktigt långkok
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Kalkongrytbitar är mörka i köttet, med fett insprängt och smakar nästan som bogfläsk. Istället för Fläskkött Här nere i Turkiet är det som bekant lite ont om griskött