Rör om väl och värm försiktigt, blanda strax innan serveringen ner den hackade dillen. Jag serverade blomkålsmoset till nystekt hamsi, små sardin/ansjovis-liknande fiskar
Torsk och äggsåsgratäng med blomkålsmos. Blomkålsmos. dela tre kokta ägg två ggr i en äggdelare, häll i 1,5 dl grädde och en halv dl mjölk och en bit hackad purjo, två stycken crabsticks i en katrull och låt koka ihop, krydda med salt och dill ev. cut 3 eggs in a eggslicer, turn the egg around and split again (like "squares")1,5 deciliter of cream (0,63 cup)Half a deciliter of milk (0,212 cup)Chop some leek (small size)2 crabsticks (surimi)Boil to medium thick and add dry or freshdill and salt
Blomkålsmos för fiskgratäng. generöst med hackad dill, färsk eller fryst. Blanda smetana, buljong, broccoli, purjo, dill och citronsaft i en kastrull och småkoka en stund
Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. ev Salt (halloumin är redan salt så kan skippas), citronpeppar och ev torkad dill
Ugnsbakad falukorv med blomkålsmos eller ännu enklare, falukorv skivor med blomkålsmos. 2 msk finhackad färsk eller fryst dill. 2 msk finhackad färsk eller fryst dill
Häromdagen gjorde jag en fiskgratäng med blomkålsmos istället för potatismos. Blomkålsmos. Klicka eller spritsa blomkålsmos runt fisken och häll sedan såsen över fisken
Blomkålsmos är ju gott till. I en matberedare med knivar, pulsera fisken, äggulor, kryddor och dill. Servera med kokta ärter, romsås, citron och en dillkvist + valfritt tillbehör