Koka grädde, mjölk, senap och kryddor några min. Garnera med färsk rosmarin och servera. 1 stort blomkålshuvud2 morötter500 g kassler2 dl grädde1 dl mjölk2 msk dijonsenap1 msk sötstark senap1 krm provensalska örtersalt och svartpeppar2 dl riven ost2 ägg1 tsk smör
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och det mesta av osten. Servera gärna med en god sallad. Dela 2 isterband och skrapa ur innehållet med en gaffel. 2 msk grovmalen senap
Brukar inte smaksätta så mycket mer än ost men det var gott med lite extra smaker i. Blomkålsgratäng, eller vilken gratäng som helst, går att variera i all oändlighet
Jag gjorde det på det absolut enklaste viset, men jag kan tänka mig att man kan smaksätta på många olika sätt, med lite färska örter, lite senap eller så kan man lägga i lite skinka eller bacon
Ät blomkålsgratängen som den är eller med korv eller bacon och någon kokt grönsak. Häll i senap, grädde, salt, peppar och cayennepeppar och rör om så osten smälter
I dag gjorde jag en variant på broccoli- och blomkålsgratäng, men nu blev det en äggigare variant. Vispa äggen tillsammans med creme fraîche, grädde, chilisås, senap och kryddor