Ost och blomkålsgratäng. Jag gjorde en ostsås på 5dl matlagningsgrädde och ost(vet inte exakt hur mycket) salt, vitlökspulver och svartpeppar. Vispa ihop 2 ägg och häll över blomkålen, häll sedan över ostsåsen, gratinera 225 grader tills fin färg uppstår ☺️
Garnera med färsk rosmarin och servera. 1 stort blomkålshuvud2 morötter500 g kassler2 dl grädde1 dl mjölk2 msk dijonsenap1 msk sötstark senap1 krm provensalska örtersalt och svartpeppar2 dl riven ost2 ägg1 tsk smör. Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost och sjud i 5 min
Täck med riven ost. Gratinera i ugnen tills osten fått färg, c. Blomkålsgratäng. ) Jag har ju tidigare haft olika dagar i veckan med vegetarisk mat, och jag tycker att det är ett bra sätt att få till lite mer vegetariskt, både för miljön och hälsan
Du tillsätta knaperstekt bacon i gratängen och servera den med sallad. Du kan även smaksätta den med vitlök eller torkade örter som tex rosmarin och timjan
För oss som äter lågkolhydratkost är blomkål ju världens bästa grönsak. Försäljningen har ökat med 16,5 procent mellan 2007 och 2008. Den innehåller bara 2,2 gram kolhydrater per hundra gram och med sin milda smak och lena konsistens passar den till mycket. Blomkålsgratäng, 3–4 portioner. 100–125 g riven ost. Strö över osten och gratinera i 200° varm ugn i 25–30 minuter tills osten smält och fått en gyllene färg. 125 g riven ost
Rör i ost och fond. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde under omrörning. 2 dl riven ost. Dela blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten, 5 minuter