Intressant att se hur en kock arbetar i köket. Bakgrunden är att en av semifinalerna i årets kock går av stapeln i Jönköping den 20. Tillsammans med Viktor Westerlind, Årets kock 2009 och även en av deltagarna i det svenska kocklandslaget som vann OS-guld i år besöktes två av Jönköpings råvaruproducenter. Viktor lagade en 3-rättersmiddag och vi fick se hur en äkta kock lagar mat "in action" så att säga
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
-)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Här ryms både erkända kockar, hobbykockar och andra matglada, men gemensamt för maten är att den lagats av människor som inte ser tillagningen som ett tvång
Härom veckan satte jag morgonkaffet i halsen när jag fick ett mail från Årets Kock. De uppmanade mig att söka till Årets Kock 2013 efter att jag blivit rekommenderad av folk i branschen under en kampanj på mässan Gastro Nord. Årets Kock 2013…