blad eller krispsallad. Kvällens middag består av i citron snabbmarinerade kycklingfiléer, ugnsbakade rödbetor, chevré, en enkel rödvinssky och grönsallad
Skär bort venen i mitten på grönkålen och skär bladen i mindre bitar. Med en del av skörden gjorde jag denna sallad med masserad grönkål, rödbetor och granatäppeldressing
1300 g rödbetor, skalade och rårivna. 1en stor knippa krondill, kronorna sparas, bladen finhackas. 1Fisken 1 st laxsida med skinnet kvar men urbenad (ca 700 g) 160 g bergsalt 30 g råsocker 40 g pepparrot, skaladoch finriven(eller riven pepparrot på burk) 300 g rödbetor, skalade och rårivna 5 cl snaps eller vodka en stor knippa krondill, kronorna sparas, bladen finhackas 1 st citron
Toppa med kokad färsk rödbeta och några färska blad av timjan. Soppa med rotselleri och rödbetor. Koka under tiden i en annan kastrull skalad och tärnade rödbetor i saltat vatten
Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt. Skala rödbetorna och grovriv dem. Tillsätt vitlöken, timjanbladen och spiskummin och fräs vidare ett par minuter
Rödbetan sägs också vara bra för immunförsvaret och det går även att äta bladen. Under hösten äts det en hel del rödbetor hemma hos oss, jag är inte bara förtjust i smaken utan också färgklicken den sätter på tallriken
Sallad med paprika, gröna blad, sockerärtor och gröna blad. Lammburgarna passar utmärkt med rödbetorna som rostas med timjan och den härliga krämen med chevré, valnötter och agavesirap
Plocka bladen från koriandern. Råarivna rödbetor är väldigt gott och krispigt. Skala rödbetorna och grovriv dem (gärna med en matberedare som ger långa och smala bitar)