Blåmusslor moules recept

Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

Vinkokta blåmusslor - Moules marinière

1 kg blåmusslor / 1 liten gul lök / 1 vitlöksklyfta / 50 g smör / 4 dl torrt vitt vin / svartpeppar från kvarn. 1 kg blåmusslor
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike. Kan serveras både som förrätt och varmrätt
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Blåmusslor är något vi äter ofta här hemma, inte varje vecka men vi lyxar till det en fredag eller en lördag någon gång i månaden
Moules à la marinière

Moules à la marinière

2 kg blåmusslor. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull

Moules frites med limeaioli

Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt. Moules frites. Relaterade Moules frites
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Moules frites (2 portioner). 1 nät blåmusslor. Kram C 1 nät blåmusslor. I kväll blev det min favorit till middag, musslor och pommes Sååå himla gott
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor
Moules Marinières

Moules Marinières

Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori. MOULES MARINIÈRES. 1 påse färska blåmusslor (ca 2 kg). 1 påse färska blåmusslor (ca 2 kg)
Moules à la Crème

Moules à la Crème

Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Tillsätt blåmusslor, häll på vin och grädde
Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor