Blåbärssuffle recept

Blåbärssufflé

Blåbärssufflé

1. Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten. 2. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm, låt svalna

Blåbärssufflé

Smöra 2 suffléformar och strö dem med lite strösocker. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning

Ljummen blåbärssufflé

 Smöra och sockra 4 st portionsformar med höga kanter ända upp. Koka ihop blåbär, maizenastärkelse och ½ dl socker till en krämig konsistens

Sufflé – enkel och underbar

 . Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Här har jag utgått från ett trevligt recept som publicerades i DN för några år sedan

Ljuvlig blåbärssufflé

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockerströa små suffléformar. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning

Blåbärssufflé

Tänkte smita in med ett litet inlägg så här på kvällskvisten, det har varit full rulle hela dagen med jobb

Blåbärssufflé

Börja med att smörja och sockra formarna noggrant, ställ dom gärna i frysen. Mixa blåbären i matberedare eller bägarmixer

Pariservåfflor

Till dessert blev det blåbärssuffle och till kaffet den goda pariservåfflan som ni ska få receptet på nu

Aprikossufflé med tropisk fruktkompott

Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning… Dessutom är det inte så mycket socker i sufflé, och inget fett förutom lite eventuell grädde till serveringen