Av blåbären testade jag att göra blåbärssaft. Upptäckte Dumme mosse tillsammans med mor och far igår. Var alldeles fantastiskt härligt höstväder och det kändes nästan som att vara i lapplandsfjällen
Så här gör du. Rensa blåbären och lägg dem i en bunke. Mosa dem. Koka upp vattnet och häll det över bären. Blanda ner citronsyran och rör om ordentligt
Ett gott och enkelt sätt att få i sig nyttigt gelatin på. Receptet kommer ursprungligen från Fra Jord til Bord, men jag har följt det lite omgjorda receptet som Paleoliv har
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Plocka och skölj bären. Mosa bären med en potatismosstamp i en kastrull. Rör ner 3 dl kallt vatten. Täck med plastfolie och ställ kastrullen i jordkällaren, svalen, skafferiet eller källaren minst 1 dygn
Kan säga att blåbärssaften luktade underbart gott. I måndags hann jag även med att baka små söta o saftiga blåbärsmuffins som jag idag dekorerade med blåbärs-frosting och söta små silverpärlor
Det är bara att stå ut, snart kommer även några rader om blåbärssaft. Nu kanske ni tycker att det är en smula tjatigt det här med saft å curd å vad det nu blir av med de här bären å frukterna
Jag har ett vagt minne av en underbar hög amerikanska pannkakor med blåbärssylt rinnande över kanten och en annan lika vacker bild på en blåbärspaj med blåbärssaft bubblande upp ur smuldegen
Börja med att tina blåbären, jag la fram mina någon dag innan och för att göra pajen mindre rinnig och lös hällde jag ur själva blåbärssaften innan baket
Smoothie Bowl med Raw Blåbärssaft (receptet längre ner) + ett nummer av ELLE magazine + lite goda dofter från min favorit parfym "Sì" av Giorgio Armani + mina trådlösa favorithörlurar från Sudio Sweden