Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 100 g smör. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Smält smöret till smeten. Snabbt på med trevligt förstås. Vänd ner smör och mjölk. Därefter toppade jag muffinsen med en smultopping och vips blev det nästan som en liten blåbärspaj
Tillsätt smör och citronsaft. Känn med sticka, det ska inte fastna deg på stickan. Fyll formarna med en klick smet, därefter ca 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till ca 2/3 av formen. 250 g smält smör
Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge
Marängbottnarna hade hon smaksatt med kaffepulver och det var verkligen jättegott. Smält smöret. Även barnen åt den med stor aptit, ja, tills de hörde att mormor sa att det var kaffe i den dvs, hahaha