½ dl blåbär (jag använde frysta). ½ dl blåbär (jag använde frysta). Till helgens picknick bakade jag grymt goda muffins, som jag improviserade ihop och gärna vill tipsa om
1200 g frysta blåbär. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader)
Idag hade jag finbesök och då bakade jag Amerikanska blåbärsmuffins med havrecrust till fikat. 5 TSK VANILJSOCKER2 dl blåbär (jag tinade frysta) + två msk sockerHavrecrust50 GRAM SMÖR0
Tina blåbären om de är frysta (om de är frysta brukar de ge ifrån sig en massa ”saft” när de tinas så häll av hälften av ”saften” eftersom smeten kan bli för vattnig), annars är det bara att blanda ner dem i smeten