Blåbärskompott recept

0 Spara
Vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch

Vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch

Efter lite letande så fastnade jag för vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch. Recept Vaniljpannacotta med blåbärskompott och havrecrunch, 4 pers. Blåbärskompott 175 g blåbär0,75 g råsocker1/2 gelatinblad (blötlagt enligt förpackningen)Vaniljpannacotta4 dl grädde0,5 dl råsocker1/2 vaniljstång, urskrapad2,5 gelatinblad (blötlagt enligt förpackningen)Havrecrunch0,75 dl havregryn1 msk råsocker1 msk smör1 krm kanelGör så här
6 Spara
Kokardmaräng

Kokardmaräng

Blåbärskompott. Häll upp i glas genom att varva med blåbärskompott. Kokardmaräng. Sätt ugnen på 100 grader
5 Spara
Lemon & Blueberry Cake

Lemon & Blueberry Cake

Byt vispen till flatblandaren och börja tillsätta smöret samt lemon curden lite i taget. MonteringLägg en blåbärsbotten på tex en tårtbricka eller serveringsfat och spird ut en generös dutt med frosting på bottnen (om man önskar kan man sprida ut ett tunnt lager lemon curd innan frostingen för lite extra smak)
4 Spara
Frost tårta

Frost tårta

När Joline fyllde år, så var det Frost-tema som gällde och så även på tårtan. Isen är ätbar och runt tårtan sitter det små "oblater" med olika figurer ifrån Frost
0 Spara
TORTA DI VERONA

TORTA DI VERONA

Låt blåbärskompotten kallna. Hämtad från Anna Bergenströms bok ‘sött, sweet, dolce’ kommer detta recept på Torta di Verona, som påminner om tiramisu, men är gjord på sockerkaka som toppas med blåbär istället
21 Spara
Sufflé – enkel och underbar

Sufflé – enkel och underbar

Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Efter eget huvud och provlagning har jag justerat receptet något, och serverar ofta denna sufflé, gjord på blåbär med rårörda blåbär och hallon samt lösvispad vaniljgrädde – som alltid gör stor succé
1 Spara

Blåbärsblå äppelsnittar

Koka ihop blåbär och socker till fyllningen på svag värme ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tina och kavla ut smördegsplattorna till ca 12x38 cm på lätt mjölat bakbord och lägg över dem på smord plåt
0 Spara

Enkel och underbar soufflé

Här har jag utgått från ett trevligt recept som publicerades i DN för några år sedan. Efter eget huvud och provlagning har jag justerat receptet något, och serverar ofta denna soufflé gjord på blåbär – som alltid gör succé
Sökförslag och sidor