Plocka och skölj bären. Mosa bären med en potatismosstamp i en kastrull. Rör ner 3 dl kallt vatten. Täck med plastfolie och ställ kastrullen i jordkällaren, svalen, skafferiet eller källaren minst 1 dygn
Slå det kokande vattnet över bären. Rör ner vinsyran. Låt stå kallt i 7 dygn. Rör om några gånger. Sila. Rör i 1 kg strösocker till varje liter avrunnen saft
Bärpulvren passar utmärkt till att göra sylt eller hemmagjord lingon-/blåbärsdricka på, som extra ingrediens i brödbakning, i gröt, müslin, yoghurt, kvarg, smoothie eller hemgjord glass
Jag vispar helt enkelt vanlig vispgrädde (går att ersätta mot exempelvis havregrädde eller liknande alternativ), tillsätter blåbärsdricka av 100% blåbär från Svenska Eko Skafferiet och sötar efter smak. Du kan beställa Chaiteet Jodhpur Chai, Blåbärsdricka av 100% blåbär och Blomsterströssel Himmel&Hav med 10% rabatt. ½-1 msk Blåbärsdricka (100% blåbär). ½-1 msk Blåbärsdricka (100% blåbär)
Jag får dock äta och passar på att gå till föräldraköket och hämtar lite mackor, blåbärsdricka och värma en pirog i och med att en aldrig vet när det blir mat härnäst
Blåbärsdricka i nappflaskor. I två månader har jag nu planerat å förberett inför denna tävlingen. Det har pysslats massa då jag själv klippt ut vimplar å limmat ihop och även bakgrunds tavlan och pocornboxar har jag själv gjort samt "menylapappar" och omslag runt chokladkakor osv