Här bjuder jag på mitt första recept av egen choklad. Spännande att göra själv tycker jag. Själv tycker jag att smaken blev bra, lagom söt och en tydlig smak av chokladen
Här kommer ett helt mjölkfritt alternativ på advents- eller julgodis, gjort på sojagrädde. Jag har inte prövat, men tänker mig att den som inte tål soja kan ta risgrädde eller havregrädde i stället
2 ägg3/4 dl kokossocker½ dl Cane Syrup3/4 dl kokosolja3 dl havregryn/flingor - Saltå Kvarns eller Semper Ren havre om du är känslig100 g blåbärschoklad (Lindt)3 dl havremjöl1½ tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerSmält kokosoljan i vattenbad så den blir flytande
tysk marsipancappuccino (vars utgångsdatum tyvärr inte kunde jämföras med George Clooneys) en mobilladdare, mandelbiskvier och ett paket blåbärschoklad
Blårbärssmaken kommer både ifrån vanliga blåbär samt blåbärschoklad. Men byt ut choklad sorterna mot 100 gram blåbärschoklad (t ex Lindts Intense Blueberry) samt 2 dl blåbär, som tillsätts sist i den färdiga smeten
Det finns ju en uppsjö av olika märken och smaker att välja på - även helt mjölkfria - blåbärschoklad, apelsinchoklad, mintchoklad, chilichoklad, choklad med kokos och choklad med pistaschnötter eller mandel