Tag ut glasstårtan ur formen och dekorera med blåbär, vit choklad, citronmeliss och hel syltadlime. Riv marsipanen grovt och limen fint, vänd ner i grädden
Ta grytan från värmen och tillsätt limeskal och basilika. Ös upp sylten i rena varma syltburkar. Koka bär och limesaft i en gryta ca 10 min. 2 l rensade blåbär. 3 st lime. 2 tsk limeskal. 6 dl sylt- el strösocker
Jo, men det blev ett par turer i blåbärsskogen ändå. Min första tanke var sylt med chili och mynta (se recept här), men sen blev det ett experiment med vanilj och lime
Jag valde blåbär, vindruvor och physalis. Riv limeskal och blanda i tillsammans med saften av limen. Man kan i princip välja vilken marmelad eller sylt man känner för och till det lite ädelost eller vit dessertost
Idag begav jag mig ut i skogen tillsammans med Madde och hennes hund Salsa på blåbärsjakt och visst sjutton hittade vi på massor med blåbär…och myror…och mygg
Bred mosade blåbär blandade med lite vispad sojagrädde på det första lagret, mosade jordgubbar blandade med lite sojagrädde på det andra och bred resten av sojagrädden över tårtan
Limemarinerade jordgubbar och blåbär. * en lime. Något som är viktigt är att inte låta bären stå för länge, då bären drar åt sig alldeles för mycket vätska och blir mer som en sylt
Gärna färska blåbär eller physalis att dekorera kakan med. Rör ner oljan samt det smälta smöret och morötterna i äggvispet och tillsätt först den syltade ingefäran och sedan de torra ingredienserna
Blanda blåbären med sockret, den urskrapade vaniljen (även skidan) och saften från de två limefrukterna i en tjockbottnad gryta, har du en koppargryta så är det ännu bättre