Fromagen går att variera, istället för hallon kan man ha jordgubbar, blåbär eller kakao. Kvällens efterrätt blev en god hallonfromage, fräsch och god, precis en efterrätt i min sak
Men Najni insåg snabbt att ordet ”blåbärsfromagemousse” inte klingar speciellt väl, och bestämde sig därför för att dagens recept nog är en mousse ändå
Väl framme vid gården är vi rätt trötta och med rödmosiga kinder av vinden och blir sen mot kvällen bjudna på väldigt goda hamburgare gjorda på älg och renkött, med smält västerbottensost, dressing av hjortron, blåbär och cremfraiche och sen syltad rödlök som satt som pricken över i
Mini cupcakes (färdigköpta) men har gjort egen violfrosting, på toppen är det stora blåbär. Denna har citron fromage (älskar att använda fromage i tårtor för det blir inte lika mäktigt som ren grädde)
Den bomulls mjuka och äggskalsfärgade Norska desserten finner man på varje konfirmationsbord i trakterna runt omkring Haugesund och som namnet antyder så har fromagen ett kungligt upphov