Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Slå över vittvin och buljong. Rengör musslorna. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem lätt mot bänken
Som varmrätt kokas bläckfisken ibland med vin och kanel och serveras med ris. Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet
Slå på tomatpuré och vittvin. Jag har alltid tyckt mycket om bläckfisk. Här i Portugal är grillad bläckfisk vanligt och något som jag gärna beställer när jag är på restaurang
Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Häll över vittvin och låt det koka in. Rengör bläckfisken, skär den i bitar och lägg i den i stekpannan tillsammans med Basilico Barilla, chilipeppar och basilika
Glas av vitt tort vin. Häll på vinet och låt det sedan avdunsta. Skiva sedan bläckfisken i smala skivor. Bryn sedan den hackade schalottenlöken och addera därefter bläckfisken
vittvin. Tillsätt kycklingfond, vin, timjan, persilja, lagerblad och pepparkorn. Bläckfisk. Marinera tärningarna i citronsaft, risvinäger, en nypa salt och socker
Tillsätt fiskbenen från den rensade fisken, rödvin och buljong. Stekt rödmulle med sparris, olivravioli, grillad bläckfisk och rödbetssaft Spara Skriv ut Portioner