Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Bland i tomatsås och musslor, bläckfisk och räkor. Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Köp en pappkon med friterade sardeller eller bläckfisk och räkor av avnjut på en trappa. Det finns alltid en form med margherita klar och ofta en pizza bianca, alltså en pizza utan tomatsås
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Var också första gången jag grillade bläckfisk, inte heller det sista gången. Bläckfisken var blancherad och den fick marineras i massa vitlök, gräslök och olivolja
Jag började med att lägga bläckfisken som jag skar i lite mindre bitar i lite Chiliolja från Azada. Nu har jag en tomatsås - den smakar jag av med salt peppar och chiliflakes
Det fanns något som liknade minipajer, tortilla med både potatis och en med grönsaker, musslor toppade med aioli, gambas, olika korvar, marinerad aubergine och kronärtskockshjärtan, sallad med med räkor, musslor och bläckfisk, carpaccio på tonfisk och även en slags vegetarisk variant
Det var tonfisk, lax, bläckfisk och två vita fiskar. ) serverades med stora räkor i en helt fantastisk tomatsås med både djup och sötma, samt körsbärstomater