Bläckfisk sås recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och ställ åtsidan. nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång
Pasta med bläckfisk och räkor

Pasta med bläckfisk och räkor

Lägg i räkorna i räkbuljongen (där bläckfisken redan ligger), smaka av med dragon, salt och lite cayennepeppar
Grillade pilgrimsmusslor och musselfyllda bläckfiskar

Grillade pilgrimsmusslor och musselfyllda bläckfiskar

Hetta upp hälften av marinaden i en kastrull så att den kan användas som sås vid serveringen. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk och pilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
Spaghetti med bläckfisk

Spaghetti med bläckfisk

Koka Spaghetti Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen. Rengör bläckfisken, skär den i bitar och lägg i den i stekpannan tillsammans med Basilico Barilla, chilipeppar och basilika
Bläckfisksallad

Bläckfisksallad

Jag marinerade bläckfisken en timme i olivolja, limesaft, fisksås, hackad chili, hackad koriander, lite soya och vitlök
ÄKTA THAILÄNDSK LUNCH

ÄKTA THAILÄNDSK LUNCH

Maträtterna innehåller fisk, kyckling och bläckfisk. Blanda fisksås, limesaft, socker, chili i en liten skål och ställ åt sidan