Köp en pappkon med friterade sardeller eller bläckfisk och räkor av avnjut på en trappa. Focaccia finns också med topping som oliver och potatis och rosmarin
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi valde deras katalanska pizza med bouquerones, röd paprika, rosmarin och pecorino, Chipirones y chorizo som är en god blandning av bläckfisk, chorizo, färskost och vitlök och deras Pequino selection som är en salig blandning av olika charkuterier
ex havskräftor, bläckfisk, pilgrimsmusslor med lite goda såser och ett glas bubbel till. Köp en egen och marinera i en marinad som du själv gör baserad på vitlök, soja, rosmarin, dijonsenap, salt och peppar
Glömde skriva att vi även grillade lite bläckfisk, det hör ju en grekisk måltid till. Vi ringlade över lite honung sedan på med strimlad chili och hackad färsk rosmarin
Lägg i bläckfisken eller musslorna. Fördela räkorna över och garnera med timjan/rosmarin. 8-12 små bläckfiskar eller musslor. 2 kvistar timjan eller rosmarin
"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandade mixat med pate a choux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"
Det italienska köket bjuder på allt från fisk, skaldjur, musslor, bläckfisk till ett stort urval av prosciutto och vildsvin, tryffel- och vildsvinskorv, Chianinakött, Cinta senese (en typisk skinka av Siena-gris) och ostar som pecorino och parmesan