Bläckfisk rosmarin recept

Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

färsk rosmarin och timjan. Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, rosmarin och timjan
Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

Tillsätt passerade tomater, socker, rosmarin, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt och vit- eller svartpeppar

Restaurang - Linje Tio

Vi valde deras katalanska pizza med bouquerones, röd paprika, rosmarin och pecorino, Chipirones y chorizo som är en god blandning av bläckfisk, chorizo, färskost och vitlök och deras Pequino selection som är en salig blandning av olika charkuterier
Intervju med Grillpappan

Intervju med Grillpappan

ex havskräftor, bläckfisk, pilgrimsmusslor med lite goda såser och ett glas bubbel till. Köp en egen och marinera i en marinad som du själv gör baserad på vitlök, soja, rosmarin, dijonsenap, salt och peppar

NYÅRSMIDDAG 2017 - BILLIGARE CHARTER

Glömde skriva att vi även grillade lite bläckfisk, det hör ju en grekisk måltid till. Vi ringlade över lite honung sedan på med strimlad chili och hackad färsk rosmarin

Dalmatinsk Peka

Smaken är fantastisk då den tillagas i vedugn och kan tillagas i tusentals varianter, med bläckfisk, kyckling, lamm osv

Mustig fiskgryta som Aase serverar

Lägg i bläckfisken eller musslorna. Fördela räkorna över och garnera med timjan/rosmarin. 8-12 små bläckfiskar eller musslor. 2 kvistar timjan eller rosmarin 
Tielle fran Sète

Tielle fran Sète

Tielle är en sorts paj gjord pa bläckfisk och den kommer fran Sète och en av mina absoluta favoritpajer

Beermakers dinner: Mikkeller

"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandade mixat med pate a choux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"
Helgen räddad - festligt på bordet

Helgen räddad - festligt på bordet

Den här pastan fungerar jättebra också till grillad fisk som lax, tonfisk eller bläckfisk. Blanda ost, creme fraiche och hackad rosmarin

Upplev den goda smaken från Italien

Det italienska köket bjuder på allt från fisk, skaldjur, musslor, bläckfisk till ett stort urval av prosciutto och vildsvin, tryffel- och vildsvinskorv, Chianinakött, Cinta senese (en typisk skinka av Siena-gris) och ostar som pecorino och parmesan