Bläckfisk rödvin recept

Äkta skaldjursmarinara

Äkta skaldjursmarinara

Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. 1 ¼ dl rödvin. 125 g små bläckfiskar i skivor
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Härliga kompisträffar

Härliga kompisträffar

På bilden fyllda små bläckfiskar och stekt lövbiffsrullader. Vi åt, pratade och delade på en flaska rödvin
Återigen vardag

Återigen vardag

Det fanns något som liknade minipajer, tortilla med både potatis och en med grönsaker, musslor toppade med aioli, gambas, olika korvar, marinerad aubergine och kronärtskockshjärtan, sallad med med räkor, musslor och bläckfisk, carpaccio på tonfisk och även en slags vegetarisk variant

Barcelona tips!

Pulpo - bläckfiskConejo - kaninCangrejo - krabbaCabeza de cordero - fårskalleNavajas - knivmusslorTrippa - komageJag beställer alltid en cortado och ofta en tinto verano = rödvin och citronläsk, eller det kan vara lite olika

Bläckfisk ringar i tomat- och vitlökssås

rödvin. Strö lite strimlad bladpersilja över bläckfisk och sås vid servering. Dela bläckfisk ringar. Blanda ner bläckfisk och tomater i pannan och låt puttra ca 5 min under lock

Dala-Husby Hotell & Restaurang 3-4/8 -10

Äntligen lite rödvin. 6257 - 109 kr)Förrätt nr 2 Krämig gräddfil med saltad forellrom, kallrökt gädda och riven färskpotatisGräddfilen var färgad med bläck från bläckfisk

Bräserad bläckfisk på franskt vis

rödvin. Först bläckfisken. Skär av armarna under "näbben" på bläckfisken. Lägg bläckfiskarna i en skål och häll över blandningen, tillsätt honungen