Bläckfisk med vitlök recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar. 2 vitlöksklyftor
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Bläckfisk och bönor i lerkruka

Bläckfisk och bönor i lerkruka

Mortla sumakbären och lägg dem i lergrytan med bönorna, skockorna och bläckfisken. Sila av grönsaksjosen och smaka upp med salt
Grillad bläckfisk

Grillad bläckfisk

Hacka vitlök, chili och örter. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

Börja med att fräsa lök och vitlök tills de blir mjuka men ej brända. Fyll bläckfiskkropparnamed fyllningen och fäst ihop med en tandpetare
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Den behövs bara stekas i någon minut med lite olja och vitlök för att bli en höjdare. Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Skala och hacka löken och vitlöken fint. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet
Pasta med bläckfisk och räkor

Pasta med bläckfisk och räkor

Finhacka löken och vitlöken. Lägg i räkorna i räkbuljongen (där bläckfisken redan ligger), smaka av med dragon, salt och lite cayennepeppar
Paella med bläckfisk och skaldjur

Paella med bläckfisk och skaldjur

Ta i lite vitlök på slutet. I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia
Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Pasta med tomatsås, räkor och bläckfisk

Hacka löken och vitlöken fint och fräs dem mjuka i en kastrull med olja. Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Lyckad fredagsmiddag. Fylld bläckfisk

Lyckad fredagsmiddag. Fylld bläckfisk

Pensla medvitlöksoljan. Det började med att jag hittade de första bläckfisktuberna på en större COOPs fiskavdelning som brukar ha dem hemma i frysen
Grillad italiensk bläckfisk

Grillad italiensk bläckfisk

Till bläckfisk tycker jag att det fungerar fantastiskt bra med citron och vitlök. Oftast gör jag bläckfisksallad på en vinägrett med selleri, morot och rödlök
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar