Pressa i vitlöken och sänk värmen. Lägg upp nudlar i två skålar och servera medbläckfisken ovanpå. Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid
Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfiskenmed såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar. 2 vitlöksklyftor
Blanda samman allt och krydda rejält med salt, nymalen svartpeppar samt pressad vitlök. Fyll bläckfiskarna och förslut dem med stora tandpetare eller grillpinnar
Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Hacka vitlök, chili och örter. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Grilla bläckfisken snabbt i en het och torr grillpanna eller på grillen
Den behövs bara stekas i någon minut med lite olja och vitlök för att bli en höjdare. Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet
Hacka löken och vitlöken fint och fräs dem mjuka i en kastrull med olja. Hemma hos oss brukar vi ofta ha lite olika sorters skaldjur i frysen och den här gången hade vi tigerräkor och bläckfiskringar så då använde jag mig av det i pastan
Till bläckfisk tycker jag att det fungerar fantastiskt bra med citron och vitlök. Oftast gör jag bläckfisksallad på en vinägrett med selleri, morot och rödlök
1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar